Dödsfall på nattklubbar

Att gå på klubb handlar om att ha roligt. Att umgås med sina vänner, träffa nya människor och att dansa en hel kväll. Det finns dock kvällar som slutat på ett helt annat sätt. Kvällar som förändrat livet för de personer som varit på klubben. Kvällar som etsat sig fast i en hel nations minne. Även om det inte hör till vardagliga händelser har det hänt att personer som gett sig ut för att dansa och underhålla sig aldrig mer kommit hem, för att någon valt att avsluta deras liv. Att veta mer om de här händelserna hjälper oss förstå varför allt fler klubbar ökar sina säkerhetsåtgärder. Det är förståeligt att antalet vakter ökar, och att klubbarna gör allt de kan för att säkerställa att deras gäster är säkra hos dem. De flesta tragedier på nattklubbar har inträffat utomlands, men även här i Sverige har vi fått vara med om kvällar som slutat på det allra värsta sättet.

Nattklubbsskjutningen i Stockholm

Här i Sverige har vi en stor tragedi med dödsfall på nattklubbar. skottlossning är fortfarande ovanligt i Sverige, men 1994 inträffade de mest fruktansvärda dödsfallen på en nattklubb i Sverige. Klubben i fråga var Sturecompagniet på Östermalm. Det var en decembermorgon som ett gäng unga killar ville hämnas på vakterna för att de inte blivit insläppta. De lämnade klubben och kom tillbaka med automatvapen strax innan klockan 5 på morgonen. Det var i samband med att klubben skulle stänga, och det befann sig många gäster i trapphuset på väg ut från klubben. Männen sköt rakt in i entrén, och flera skadades. Totalt var det fyra personer som fick sätta livet till denna kväll, tre gäster och en vakt. Polisen har i efterhand sagt att med tanke på hur många människor som befann sig i entrén när händelsen inträffade är det otroligt att inte fler dog. För det här brottet åtalades hela 12 personer. En av de åtalade dömdes till livstids fängelse, medan tre av de andra dömdes för medhjälp till mord.

Dödsfall på klubbar utomlands

Under de senaste åren har det inträffat flertalet tragedier på nattklubbar utomlands. Många av dem i USA. De har ofta involverat skjutvapen, och många människor har fått sätta livet till. I Arkansas dog 25 personer i Juli 2017 efter att en gärningsman öppnat eld. På gaybaren Pulse i Orlando miste 50 personer livet i Juni 2016 efter att Omar Mateen börjat skjuta mot gästerna. Även i Tyskland har det inträffat skjutningar. Bland annat i Berlin hösten 2017 där en person miste livet. För anhöriga till personer som avlidit under en liknande händelse blir livet aldrig detsamma. Deras nära och kära skulle ha en trevlig kväll ute, och kom aldrig hem igen. Att planera en begravning för en anhörig skall inte vara en produkt av att någon annan valt att avsluta deras liv. När man står inför en anhörigs begravning kan man hitta bra tips på nätet. här hittar du bra begravningsbyråtips som kan hjälpa till med det praktiska.