Bästa nattklubbarna i Göteborg

I Sveriges näst största stad är utbudet på nattklubbar stort. Då staden är relativt kompakt geografiskt så är det i stort sett gångavstånd mellan klubbar och barer. Här nedan listar vi några guldkorn och några av de mer kända nattklubbarna i staden. Observera dock öppettiderna som förändrades för ett tag sedan för samtliga nattklubbar.

 

Lounges – perfekt för AW och sena nätter

På den krogtäta gatan Kungsportsavenyn i centrala Göteborg ligger klubben Lounges med sina 4 våningar. På första våningen erbjuds fine dining på Miss Sophie Grill med tillhörande bar och festmusik från högtalarna. På de övriga tre våningarna är det fest som gäller. På sommaren hålls även uteterassen öppen där mingel sker på högsta nivå. Utestället är perfekt för den som är ute efter en festlig AW med halva priset i baren fram till 22.00 på fredagar, men också för den som vill svänga sina lurviga till hiphop och RnB till 4 på morgonen. Folket som går till klubben är de lite mer uppklädda och sminkade, som gärna sippar på en god drink medan de minglar med kollegor på AW eller med nyfunna bekanta. På tal om smink går det jättebra att köpa makeup online för att få till den där snygga partylooken”.

Yaki-da – för den som vill synas

Detta är klubben som har den bästa kaffebaren i stan, här finns kaffedrinkar såsom Espresso Martini eller Kaffe Karlsson för den kräsnaste finsmakaren, det erbjuds förstås andra drinkar också för den som inte är förtjust i just kaffe. I övrigt kan sägas att klubben passar för dem som vill synas och som sticker ut. Här kan man se alla möjliga typer av människor och olika typer av klädstilar och frisyrer. För att gå på klubben behöver man förstås inte vara en hippie: utan här är det en härlig balandning av människor som hänger och festar. Yaki-Da är även öppet för AW med bjud-pizza och med riktigt bra priser i baren!

Park Lane – en klassiker

Nattklubben du väljer när du inte riktigt vet vad du är ute efter men vet att du vill ha en kul kväll. Denna nattklubb har funnits i många år och har varit populär för såväl turister som riktiga göteborgare. Hit dras de flesta människor senare på natten än på de andra ställena. Om man vill komma in på stället får man dock vara beredd på att stå i kö och ha rätt skor och kläder på sig. Vissa kvällar är man inte välkommen om man har shorts eller sneakers.

Efterfest på Trädgårn

På sommarhalvåret är det sena kvällar på nattklubben som sedan länge kallats Trädgårn. Hit dras alla typer av människor som är sugna på house-musik och goda drinkar. Den som vill gå hit får dock räkna med inträdesavgift och priser i baren som heter duga.